Gratis verzending wereldwijd boven de € 100. Altijd gratis verzending binnen Nederland.

Waarom gebruikt HEMPES Miron Violet glas?

op October 30, 2020

HEMPES X MIRON VIOLET GLAS 

Bij HEMPES gebruiken wij flesjes van Miron Violet glas voor onze producten. 

Dit doen we met een goede reden. Wij merken dat onze kwaliteitsoliën het beste bewaard blijven in kwaliteitsflesjes.

Miron Violet glas hebben 6 grote voordelen ten opzichten van ander gekleurde flesjes. We zullen ze hieronder met je doornemen:

 • Violet glas beschermt beter tegen licht
 • Violet glas verlengt beter de houdbaarheid
 • Violet glas verlengt beter de potentie kracht
 • Violet glas verlengt beter de geur kracht
 • Violet glas verlengt beter de kwaliteit
 • Violet glas is eco vriendelijke en herbruikbaar

  Waarom kunnen flesjes van Violet glas zo goed conserveren?

  Miron Violet is de enige kleur glas is dat al het zichtbare zonlicht filtert en alleen het UVA licht en het ver-Infraroodlicht toe laat. Deze combinatie van lichtfiltering biedt een optimale bescherming tegen de verouderingsprocessen. 

  We weten allemaal dat zon en zonlicht een belangrijke rol in ons dagelijks leven spelen. Zonlicht is heel belangrijk voor groei. In feite is er geen leven mogelijk zonder licht.

  Maar ditzelfde licht dat groei mogelijk maakt, versnelt ook het verouderingsproces. Zodra planten bijvoorbeeld zijn geoogst, moeten ze onmiddellijk worden gebruikt of goed bewaard. Want zodra zij zijn blootgesteld aan zonlicht en/of zuurstof, gaat er rotting plaatsvinden. Violet glas vertraagt dit effect omdat hij het zonlicht niet binnenlaat. Daarom conserveert Violet glas zoveel beter dan helder, amber of groen glas.

  Violet glas bestaat trouwens al sinds de oude Egyptische beschaving. TEDDY

  Zo beschermt Miron Violet glas:

  Violet glas beschermt de kwaliteit, de bio-vitaliteit en de aroma’s van hoogwaardige en gevoelige stoffen op de volgende manieren.

  • Al het zichtbare zonlicht wordt op natuurlijke wijze geblokkeerd. En daardoor wordt veroudering van de producten vertraagd.
  • Violet glas laat wel UVA-licht toe. En dit licht vertraagt de groei van bacteriën, schimmels en ziekteverwekkers. En dat wil je natuurlijk.
  • Violet glas laat ook Ver-Infraroodlicht toe. En dit licht staat bekend om haar helende eigenschappen. Ver-Infraroodlicht ondersteunt de moleculaire levensvatbaarheid en structuur van de producten.

  Aantonende experimenten

  De hoge conserveringscapaciteit van Miron Violetglas zijn in 2007 door Dr. Hugo Niggli en Dr. Max Bracher op de volgende manier aangetoond:

  De test met bieslook:

  Als experiment werd Bieslook opgeslagen in verschillende glassoorten (helder, amber en violet). De flesjes werden uiteraard onder identieke omstandigheden in het licht bewaard. Na 6 maanden werden de kwaliteitswijzigingen vastgelegd met foto’s. Daarnaast werd het verschil in geur bepaald door een blinde test met vrijwilligers.

  De foto laat duidelijk zien dat de bieslook monsters in het bruine en heldere glas verbleekt en verdord waren. De bieslook in het Violet glas oogden er daarentegen nog steeds vers en groen. Verder was de geur van de bieslook in het Violet glas ook duidelijk sterker en frisser.

   

  De test met tomaat:

   

  Een ander experiment was met kerstomaatjes. Tijdens deze test werd een cherrytomaat gedurende 6 maanden bewaard in een helder glas en een andere in een Miron Violet glas. Beiden flessen werden onder dezelfde condities op kamertemperatuur gehouden waar zonlicht hen kon bereiken.

  Het resultaat werd na 6 maanden gefotografeerd. De veranderingen van de tomaat opgeslagen in helder glas zijn duidelijk te zien. De tomaat was verschrompeld en beschimmeld. De tomaat opgeslagen in Miron Violet glas vertoonde daarentegen helemaal geen kleurverlies en geen tekenen van uitdroging. De tomaat zag er nog fris uit.

   

  Violet glas bestaat trouwens al sinds de oude Egyptische beschaving. Toen werden kostbare essences en genezende producten bewaard in houders van goud en violet glas. Maar door de oprukkende industrialisatie en de opkomst van nieuwe verpakkingsmaterialen verdween violet glas in de vergetelheid.

  In 1995, na jarenlang onderzoek, ontwikkelde de Zwitserse wetenschapper Yves Kraushaar MIRON® Violet Glas. Het werd voor het eerst ontwikkeld als containers voor een reeks energetische geneesmiddelen. Het glas werd niet alleen gekozen vanwege de filtering van zichtbaar licht, maar ook omdat violet licht de hoogste trillingsfrequentie (720 – 770 miljard Hertz) van alle kleuren vertoont, wat exact overeenkomt met de trillingsfrequentie van ons centrale zenuwstelsel.

   

  Samenvattend

  De kwaliteit van je etherische oliën of kruiden wordt gegarandeerd langer beschermd wanneer je Miron Violet glas gebruikt.

  • Het speciale gepigmenteerde glas van Miron Violet is dikker en duurzamer dan standaardglas.
  • Violet glas blokkeert schadelijk zon licht en verlengt de houdbaarheid en de kwaliteit van de inhoud.
  • Violet glas is geurbestendig.
  • Violetglas is eco vriendelijk & herbruikbaar.
  UITZOOMEN